Gètver. Gisteravond de zoveelste miskleun op het vleesvlak. Dat alles en iedereen varkens en kippen slacht weet ik inmiddels. Een restaurant met iets anders dan varkensvlees, kip en twee soorten vis op de kaart hoef je niet in Agnita te zoeken. De slager houdt er eenzelfde beperking in het aanbod op na minus de vis. Alleen de Penny heeft iets met rund, soms.
Het hoh-gehakt smaakt voor geen meter, als je de hoeveelheid water die eruit komt eindelijk drooggebakken hebt. De stukjes rundvlees voor goulash of soortgelijks zien aardig uit. Over de smaak valt weinig te zeggen. Als je ze klaargemaakt hebt zit er zoveel paprika en chili doorheen, dat de smaak van het vlees er nauwelijks meer toe doet. In restaurants wordt je niet altijd gevraagd hoe je het hebben wilt, als ze rundvlees op de kaart hebben staan. Wat dan resulteert in de schoenzool, die ik als kind bij de zondagse frites met appelmoes kreeg.
En gisteren dus laten verleiden tot een hamburger van de Penny. Bij twijfel niet doen. Daar had ik me beter aan kunnen houden. Het zal vast allemaal van het rund geweest zijn wat er in zat, maar ik geloof niet, dat het allemaal onder het kopje vlees behoorde. Tenminste niet wat ik vlees noem. Meer het spul dat in frikandellen en soortgeljke 'vlees'produkten terechtkomt, alleen dan wat grovere gehakt. Niet voor herhaling vatbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten