woensdag 23 oktober 2013

Zelfdoen

 Wijntje uit 1996, toen mijn leven nog veel koek en voldoende ei was, huisgemaakte bloemkoolsoep uit de diepvries op het vuur met daarin ecologisch verantwoord kipfilet en bijna veertien dagen oud brood, dat gereanimeerd is in de broodrooster. Daar kan die hele sterrentoestand van Karel V niet tegenop. Jammer eigenlijk. Na de pizza's, die ik zelf in 98,5% van de gevallen beter bak, de Chinees, die bij mij tenminste smaak heeft, gaat, als het zo doorgaat, ook de Frans-getinte Haut-cuisine mijn aanwezigheid verliezen. Opmaak en een onnavolgbare wirwar van smaken, die belangrijker willen zijn dan een goede begeleider op de achtergrond van het feitelijke gerecht en de algehele aanwezigheid aan tafel, is zoiets als vormgeving die de functie uit het oog verliest. Fout ..... dus!

 De mogelijkheid van een eigen invulling in restaurantvorm blijft bestaan, zoals er meer mogelijkheden zijn, als ik me aan de onmogelijkheden van deze plek heb ontworsteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten