woensdag 30 oktober 2013

Bye, bye

 Ff zwaaien en het leven kan terugvallen in de ingesleten patronen. Het alcoholniveau in het bloed kan langzaam terug naar normaal en de honden zullen hun aandacht weer volledig bij mij vandaan moeten zien te slepen. Een kleine sprint over de helft van de week heen en de reisvoorbereidingen kunnen beginnen. Phoe, phoe lijkt bijna alsof het een enerverende bestaan is, wat ik leid.

 Hup, een handpepernoten als ontbijtverlenging. Toch handig als die zooi op tijd in de winkelschappen ligt. Hoef je tenminste niet tot in december te wachten, voordat je eindelijk je tanden in kruidnoten, marsepein en ongegeneerde bergen chocola kunt zetten. Met die hele pieten-discussies mag de commercie wel uitkijken, dat de Sint niet van de kalender wordt geschrapt. Zit de economie niet op te wachten, dat is zeker en misschien sla je er menig ouder ook hun laatste correctiemogelijkheid uit handen in het hedendaags krakkemikkerige opvoedingssysteem. Geen roe, geen zak, geen gratis vakantie als mandarijnenplukker in de Spaanse zon.

 Wat dat betreft heb ik het altijd wel geweten, als ik had moeten kiezen tussen Sint of Kerstman. Voor die hele Noordpool-toestand kon ik nooit echt warm lopen. Iets wat er trouwens pas later ingeslopen is. In het begin was die hele Kerstman niet meer dan een mistplaatst figuur in een op zich al wazig bijbels verhaal. Maar wat maakte het uit? Het ging tenslotte om de cadeau(tjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten