donderdag 10 oktober 2013

Banken

 Grrrrr. Kan het ooit nog goed komen? Volgens mij kan het absoluut niet klantONvriendelijker dan hier te lande. Naast de absurde wijze, waarop men met 'rood staan' omgaat, hebben ze nog een kastvol andere betuttelingen achter de hand.

 Geen zin meer om me steeds weer naar de bankbalie te begeven voor die ene keer per jaar, dat ik geld moet overmaken vanaf mijn Franse rekening, eindelijk eens werk gemaakt van de mogelijkheid om via het internet te bankieren. Niet dat dat hier al zolang (kostenloos) kan, maar nu wel. Dus fluks aan de slag. Iets met een code geregeld en -door schade wijs geworden- een kleine test. Resultaat: " Le montant du virement demandé doit être compris entre 1,00 EUR et 1,00 EUR. Beetje moeilijk, niet?

 Ok, knullige blunder, maar het kan erger en werd het ook. Heel royaal werd de limiet namelijk verhoogd maar niet meer dan dat. Een limiet in de hoeveelheid geld, die ik kan overmaken???? Waar slaat dat op. Kan iemand me dat uitleggen?? De enige reële limiet is de nul-grens van de rekening en voor de rest geen gelul. In Europa gelden grenzen, die enkel door kosten of het ontbreken daarvan worden bepaald. Wie zijn zij om daar een eigen invulling aan te geven. Franse arrogantie.... Je wordt er een beetje moe van of zeg inmiddels maar gerust kotsbeu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten