donderdag 10 oktober 2013

Beesten

 Eén kat mist nog, de rest van de bende is verschenen of opgehaald. Ik ga geen punt maken van een free-wheelende kat. De deal, die je met die beesten hebt, is gebaseerd op regelmatige verzorging. Ontbreekt die, en dat voor meer dan twee weken, dan snap ik de verschoven prioriteiten. Misschien is het stom om niet te verschijnen, maar het is hun goed recht.

 Met de honden is dat anders. Katten jagen muizen, ratten, mollen en een enkele vogel (ook) als ze veertien dagen aan hun lot worden overgelaten. Honden zien dat wat ruimer en zullen bij gebrek aan brokken of een goed gevulde vuilnisbak kiezen voor schapen, geiten, kalveren en als het lukt een koe ... Waarom niet? Honger is honger en hun gebit is niet gemaakt voor brokken alleen ... Gelukkig is daar de kennel.

 Ik mis ze niet in de eerste paar dagen. Voel me bevrijdt van de verzorgende verplichtingen. Naar mate de tijd vordert, verandert dat echter stap voor stap. En bij de terugkeer ... Het enthousiasme van de honden is moeilijk te overtreffen, maar ik denk, dat ik heel dicht in de buurt kom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten