woensdag 23 oktober 2013

Keuzes

 Wat ik in de Oost of nu ook in Utrecht aan energie heb, verwatert hier ergens binnen een paar uur of een paar dagen. Het is, alsof ik leeggezogen wordt, aan de ingang moet achterlaten, waar ik mee aankom. Alleen mee terug mag nemen, waar ik mee vertrokken ben en het dan hier met de aanwezige middelen moet zien te rooien.

 Ik zie vele mogelijkheden voor wonderlijke zweefinvullingen, maar laat dat met een gerust hart aan minder kritische tantes over of hun mannelijke evenknie in zeer verwijfde vorm. Geen zelfbegoocheling, niks mooier maken voor de draagbaarheid, geen achteraf aaneenrijgen van volkomen losstaande feiten tot een smeuïg verdraaiing van de werkelijkheid, die erin gaat als koek met een dikke laag echte boter aan beide zijden. Ik heb er voor gekozen om deze plek fatsoenlijk af te handelen. Dat was een heldere keuze, die helaas waarschijnlijk niet gaat lukken. Iets moet dus veranderen .... aan mij de keuze!

 Keuzes hebben consequenties. Zijn die laatste erg lullig spreekt men graag van dilemma's. Maar hoe je de keuzes ook verpakt, het blijven keuzes en soms pakken die verkeerd uit. Voordeel van bewust kiezen is, dat je de blaren kent, voordat je erop moet gaan zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten