vrijdag 11 oktober 2013

Reizen

 Van Coves naar Utrecht via Le Chalard ... klinkt bijna exotisch niet? Ok, dat Utrechtse is natuurlijk weinig bijzonder. Uit het oosten naar het noorden. Rechtstreeks was natuurlijk slimmer geweest maar slim is niet altijd handig. Na auto (uur), bus (3,5 uur), vliegtuig (2 uur en een kwartier) en auto (6 uur) gaat het dus binnenkort naar het 't Stichtse in iets van 10-12 auto-uren afhankelijk van weer, animo en conditie.

 Afgezien van een overnachting of twee tijdens het ommetje door Europa rond de jaarwisseling, is het bijna anderhalf jaar geleden, dat ik er geweest ben. Dat geeft een onwennig gevoel, maar wat belangrijker is, er pusht ook een lading schuld mee. De verzorging van het graf schiet er op deze manier wel een beetje bij in en dat is voorzichtig gezegd niet erg netjes.

 Natuurlijk heb ik dat graf niet nodig om aan Yoland te denken. Dat gaat vanzelf en is aan zoveel kleine dingen en momenten gelieerd, veel te veel om op te noemen, maar die fysieke link op het kerkhof is vele malen sterker, dan ik had verwacht. Ik mis die plek met regelmaat en zou er vaker ipv het omgekeerde willen zijn om de boel een beetje netjes te houden. Zonder het graf zou Utrecht zijn aantrekkingskracht al verloren hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten