maandag 14 oktober 2013

Leren

 Wat is de truc, omstandigheid of beslissing geweest, waardoor in september moeiteloos gebeurde, waar ik nu in een paar dagen tijd volledig in vastdraai?

 Het weer was genieten. Mag hopen dat dit geen doorslaggevend aspect is, maar het levert zeker weten een niet te onderschatten positieve bijdrage. Het staat 's ochtends anders op, geeft een minder opgesloten gevoel, maakt het gladstrijken van schurende ongelijkheden bijna vanzelfsprekend en ga zo maar door. Eenmaal bezig maakt het mn buiten meer mogelijk, maar voor de verdere rest verdwijnt de betekenis dan naar de achtergrond. Dat werkt nu volkomen anders, 180º gedraaid, negatief overheersend. Zou het sluiten van de luiken helpen? Openhaard .... o, die heb ik niet meer, houtkachel aan steken en .... Ik wilde zeggen "Een glaasje inschenken." maar dan komt er weinig van het gewenste terecht.

 Natuurlijk ligt het niet aan het weer, maar het weer kan wel de heersende stemming breken of versterken. Belangrijker is al die negatieve elementen in mijn bestaan op afstand houden, voorkomen dat ze de rest overschaduwen, in de kiem smoren, zoals nu weer is gebeurd. Dat kost energie, gerichte actie en als het kan, liever geen regen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten