maandag 19 januari 2015

Reünie

 Bijzonder dozenspul vandaag. Spul dat in Nederland in dozen is verdwenen en er in Frankrijk nooit uit is gekomen tot op het moment, dat het zooitje zeer waarschijnlijk verdeeld zou gaan worden over een plek in Nederland en een honk in Frankrijk. Toen is de boel omgepakt van Nederlandse in Franse dozen. Had nooit mogen gebeuren. Behalve de energieverspilling, maar dat is achteraf, zijn Franse dozen niet geschikt om te verhuizen, al worden ze voor dat doel wel verkocht. Vandaag vullen, morgen verplaatsen en overmorgen weggooien gaat nog net.

 De dozen, die hier bij het ompakken werden gevuld, zijn na een jaar of 2-3 in elkaar gezakt als plumpuddingen. De inhoud geeft het geheel nog enige vorm, maar alles hangt schever dan de toren van Pizza. En dan staan ze 3 en niet 10 hoog gestapeld. En ja, ook voor bewaren en opslag waren de gevalletjes volgens de verstrekker geschikt. Mooi niet dus.

 Maar, al met al gaat vandaag dus spul voor de derde keer door mijn handen, terwijl het tussentijds weinig anders heeft gedaan dan in dozen zitten. Een mens, die zoveel aandacht krijgt, mag met een gerust hart een half dorp uitmoorden, mevrouw Justicia zou begrip opbrengen voor de verwaarlozing en het negeren als oorzaken van het handelen. Gelukkig werkt dat met dingen niet zo, anders zou ik vandaag mijn leven niet zeker zijn. Neemt niet weg, dat een hoop van het spul beter verdiend dan weggeborgen in een doos langzaam de vergetelheid in zinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten