zaterdag 14 september 2019

Zeelucht

 Na de beginstruggels met de GPS goed weggekomen uit de hoofdstad. Een overzicht van de mogelijkheden aan de kust ontbreekt. De kust zelf is niet te missen. Tegen vijven een eerste blik op de oceaan geworpen. Ergens in een baai omsloten door een rotswand van minstens twintig meter hoogte.

 Itt tot de ruig ogende kust en relatief hoge branding maakt de bebouwing in dit deel een steriele indruk. Veel lijkt nwbouw en/of is net nieuw in de verf gezet. Betonbouw qua vormgeving. Veel ommuurd met toegangshekken. Weinig tuin, vrijwel geen vegetatie en een relatief kale omgeving. Geen uitnodigende woonomgeving.

 Kleine dorpen en veel in het wilde weg gelegen huizen. Niet de omgeving om de hotels voor het uitzoeken te hebben. Gelukkig niet nog uren hoeven zoeken. In wat een klein winkelcentrum leek een plek gevonden. Gekozen voor twee overnachtingen. Ff omschakelen en oriënteren op de komende dagen.

 De plek bleek ook nog een restarant te herbergen. Het leek bij aankomst verlaten, maar kwam rond half acht tot leven. De eerste kennismaking met de Portugese keuken. Vis. Graten. Met een goed glas wijn. Laat die twee weken maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten