woensdag 11 september 2019

Tegenvaller

 Dank de nwe Cd-speler aan muziek toegekomen die ik de afgelopen tijd (mondjesmaat) hier en daar gekocht heb. Eén van de Cd's was van ene Billie Eilish. De ene lovende kritiek na de ander van wat net geen kind meer is, maar wat een volkomen nietszeggende stem. Een beetje gepiep op verder wel aardige muziek. Schijnen mn duistere teksten te zijn, die ze hier de wereld in piept. Maar voor ik naar een tekst ga luisteren moet behalve de muziek ook de zangstem me aantrekken. Nou, helemaal niet.

 Af en toe heb je wel van die missers. Gezien hoe ze de muziekhemel in geprezen werd en mijn voorkeur voor vrouwenstemmen, leek het me een acceptabele gok. Helaas. Doe mij maar Adele of Zaz of Marianne Faithfull. Als je een stem wilt, die het leven heeft ondergaan is het de hare wel. Luister je vanzelf naar de tekst.

 Verder gelukkig geen tegenvallers. Het blijft gokken. Itt Nederland kennen ze hier, net als in Frankrijk, geen luistermogelijkheid. Oooo, men wil soms wel de winkelmuziek uitschakelen en mijn twijfel-Cd erin stoppen, maar zo werkt dat toch niet. Ik zit graag aan de knoppen, ook in een muziekwinkel. Snel doorspoelen. Stukje hier, stukje daar en dan weet ik het wel. Twintig Cd's in een paar minuten gecheckt en wel of niet goed bevonden. Men doet zich hier echt tekort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten