zondag 29 september 2019

Oogst

 Gas afgesloten. Hond binnenshuis gepiest. Welkom thuis. Al het thuisgebleven viervoetig spul in leven. Dat is het belangrijkste. Scarlett binnen. Snoepie kwam van de zolder. Sissie bij de buren vandaan. Prada liep op straat en bleek dat vanochtend al drie dagen te doen. En Bobby liet zich vannacht niet zien, maar lag vanochtend op de deurmat. Aan het eind van de middag de beide kennelgasten nog en dan kunnen we met ons normale gangetje aan de slag.

 Dat wordt morgen als eerste achter het gas aan. Onduidelijke toestand. Ontbrekende rekening. Vage mail en naar nu blijkt een foutief adviserende telefoniste, die er duidelijk ook niks van snapte. En "We zien wel" als je een paar weken weggaat, is misschien ook niet de meest snuggere instelling. Tja, geen warm water. Niet gelijk dodelijk.

 Dat is het weer wel voor de tomaten- en peperplanten geweest. De beruchte 'Bruma' of hoe ze het hier ook noemen, is ergens de afgelopen weken langs geweest. Een koude nacht met mistige ochtend en vorst aan de grond. Het is geen ramp, maar het blijft een triest gezicht al die afhangende, dooie blaadjes. Van de tomaten was vrijwel alles geoogst en de pepers zelf lijken er beter tegen te kunnen dan het gebladerte van de plant, waar ze aan hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten