donderdag 12 september 2019

Scherpte

 Verder met de sambal. Eén portie (500-600 gr pepers) verwerkt. Resultaat: 2 potten. Tijdsduur: een middag. Je moet wat over hebben voor je zelfgemaakte sambal van pepers uit eigen tuin. De potten zijn dan wel van jampotformaat, 8-10 x het formaat van de kleine conimex-potjes, maar toch. Laatste keer in een AH, volgens mij vorig jaar of anders een jaar eerder, gezien, dat ze tegenwoordig ook grote formaten hebben t/m de zg familiepot, waar je zelfs de jam niet in kunt krijgen, als je niet in Kroatië of Slovenië met je inkopen bezig bent. Maar goed, daar kennen ze, voor zover ik weet, weer geen sambal.

 Nog twee porties, dus vier potten te gaan. Geen zin om daar de hele dag mee bezig te zijn. Ergo minder ambachtelijke vormgeving en het hele zwikkie direct in de blender ipv handmatig in reepjes te snijden. De structuur oogt dan weliswaar stukken beter maar ik kan me niet voorstellen, dat het uiteindelijk veel invloed op de smaak heeft, ondanks het feit dat de ogen zich er ook steeds weer mee schijnen te bemoeien.

 Eenmaal zonder pitjes en witte binnenkant en eenmaal met alles erop en er an muv het steeltje. Dat laatste gaat vanzelfsprekend het snelste, maar is voor mij nog steeds een brug te ver. Ik denk, dat ik al 100% scherper ben gaan eten sinds mijn verblijf hier te lande, maar mijn smaakpappillen zijn nog steeds gevoeliger dan die van Mariana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten