zondag 22 september 2019

Routefluisteraar

 Terugblikkend op de afgelopen week heeft de GPS een niet te onderschatten bijdrage geleverd. Het liep weliswaar pas lekker, nadat ik een 'gewone' wegenkaart had aangeschaft, maar zonder was een heel, geheel ander verhaal geworden. Misschien wel onmogelijk, al moet je daar niet te snel in geloven. Het was zeker meer zoeken, stoppen en ws ook omrijden geweest èn de kaart had een gedetailleerdere schaal moeten hebben.

 Hoewel het hanteren van de GPS iedere dag beter ging, heb ik niet het idee, dat ik het systeem na een week geheel onder de knie had. Het was in elk geval zaak om het ding niet teveel ruimte voor eigen invulling te geven. Alleen via de nodige tussenstops was het mogelijk om het systeem te dwingen aan jouw wensen te voldoen.

 Ga ik de dame missn? De stem van een vrouw met een vreemde spraakmisser iedere keer als we een minirotonde naderden. De eerste afslag leverde geen problemen op. De twee wilde ook nog wel lukken als die in het verlengde aan de aankomende straat lag en het dus in feite een kwestie van rechtdoor karren was. Was het dat niet of betrof het de derde afslag, dan kwam de stem nooit verder dan 'erde afslag' of iets wat daarop leek en was een blik op het scherm nodig om te zien, wat ze me duidelijk wilde maken. Nee, dat missen gaat meevallen, denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten