maandag 9 september 2013

Tegenwerk

 Koren op de molen van alle hogere-machten-denkertjes. Na het schonen van het aanrecht en het ruimen van de moestuinopbrengst net voordat het herfst werd, mijn vizier gedraaid en ietsje minder verstandig gedaan. Hop in den voiture en stadwaarts. Iets met foto's afdrukken op verzoek. Moet tenslotte ook gebeuren en winkels hebben in tegenstelling tot de keukens sluitingstijden.

 Goed en wel onderweg realiseer ik me, dat ik het belangrijkste onderdeel voor het geplande intermezzo thuis heb laten liggen. Nu werkt mijn geheugen nog aardig, maar een stuk of zestig nummers reproduceren uit een keuze van 400.... Kantje. Met beeldherkenning zou ik waarschijnlijk een heel eind komen, maar je zult zien dat dan 1 of 2 van de belangrijkste plaatsjes ontbreken. Normaal zou ik nu ergens stoppen, iets drinken, huiswaarts gaan en morgen verder zien. Dit keer echter gedraaid, en mèt lijst opnieuw vertrokken.

 Later in het warenhuis alle nummertjes netjes ingetikt, links en rechts voor verfraaiing of vergroting gekozen en de boel afgesloten. Bonnetje genomen en twee stappen naar rechts voor de scanner gehouden om te betalen en het zooitje te printen. Bliep, wacht, er komt een miep. Geen idee waarom ondersteuning nodig is, maar het apparaat volhardt stug. Personeel herhaalt mijn handeling een paar keer, haalt ander personeel erbij, die weer iemand anders erbij halen, die mij zegt "Jammer, maar helaas gebeurt dit soms". Het 'helaas' zat 'm dan vooral in het feit, dat hij daar verder niks kon of wilde doen. Weg werk ... Had ook door moeten gaan met poetsen. Je ziet, wat je d'r van krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten