donderdag 5 september 2013

Happen

 Na de apèro in de kroeg, de maaltijd. En waar begin je die mee? Precies met een drankje. Nou, dat gaat me de middag wel worden. Zou sowieso gebeuren, want er stonden me bij R&G weer diverse gangen op te wachten. Maar eerst de porto. En natuurlijk blijft dat niet bij eentje ..

 Normaal gesproken doet Gisèlle gezellig mee, maar die zat vanwege een operatie onder de medicijnen. Na twee maanden in de lappenmand bestiert ze echter weer de keuken en als ik René begrijp, is dat maar goed ook. Binnen een jaar ook het tweede dijbeen van een nieuwe kop voorzien. Dat moet haar weer de gewenste bewegingsvrijheid geven op weg naar de honderd. Of dat zo is, moeten we afwachten. Het geopereer heeft haar omvang in elk geval al tot de helft terug gebracht, wat tenslotte ook zal schelen in het bewegen.

 Voor haar doen was de maaltijd aan de karige kant, wat hem er niet van weerhield om rijkelijk met de fles rond te gaan tussen zijn en mijn glas. Voor hem zat de dag erop. Ergens bij vijven begonnen, was hij de hele ochtend bezig geweest met het naar binnen brengen van het hout voor de winter. Tachtig en nog wat jaartjes en dan zo bezig zijn ... Zo oud worden is niet verkeerd. Hou me het hart vast voor de ander, als een van beide er tussen uit piept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten