maandag 9 september 2013

Suprême

 Tweede koffie achter de kiezen, de honden rond het meer gejaagd, een extra rondje internet gedaan en nu komt het moment, dat de dag gaat bepalen. Licht uit, de roffels op de trommel en spot aan! .... eerst nog maar eens naar de plee.

 Het weer is in korte tijd opgeklaard en niet alleen buiten. Het is niet meer turen naar mogelijkheden, ze verdringen zich voor mijn voeten. Wat gaat het worden. Gaan we voor slim en noodzakelijk en doen de afwas een plezier of wordt het aangenaam en gezellig en doen we onszelf een plezier?? Je ziet, je kunt het stukken slechter treffen. Alles beter dan saaie vanzelfsprekendheid.

 Persoonlijk vind ik, dat je altijd voor aangenaam moet gaan. Dat gezellig maakt me niet zo veel uit. Aan noodzakelijk heb ik een pesthekel. En slim is natuurlijk nooit verkeerd. Maak er wat van. Lijkt erop, dat het een verfoeid compromis gaat worden. Iets met verstandig. Over het algemeen een erg vies woord, maar -en daar zie je dat de worm al in de beslissing zit- beter het maximaliseren optimaal benutten dan de tank leegstarten. Kortom als je wilt (hard)lopen, kun je beter voor een marathon kiezen dan voor de 100 meter sprint. Misschien is dat wel erg Hollands gedacht, maar dan krijg je tenminste waar voor je geld!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten