maandag 2 september 2013

Modder

 Ff nog ...... Nooit doen!! Hetzelfde als iets voor de laatste keer doen. Hou er dan beter gelijk mee op. Slechte voornemens, uitnodiging voor ongeluk en tegenslag. Zo ook met maaien. In de loop van de middag een heerlijke lap mooi kort gesneden en na verzorging van beesten en de innerlijke mens bedenken dat er, voor de duisternis valt, best nog een stuk geschoren kan worden.

 Fluks op het machien gesprongen, alle remmen los en daar ging het bergaf, langs het meer tot op het verste denkbare punt, dat ik met het maaiding kan bereiken. Daar wil het ding ineens niet meer vooruit. Motor draait, gashendel niet geblokkeerd maar niks geen beweging meer. Het duurde een ogenblik voordat ik mijn hoofd draaide en naar de achterwielen keek. Die draaiden leuk rond, want aangedreven, maar hielpen het ding niet vooruit .... Ai, ai ... ai. Vast in de modder.

 Nu wil me dat wel vaker gebeuren dan me lief is, maar dan zoek ik bewust de grenzen van het mogelijke op. Nu echter reed ik, waar al gemaaid was en hoewel het een vochtig stuk is, leek me dat geen probleem gezien de droge weken, die we achter ons hebben liggen. Duidelijk ergens iets tegengestelds gebeurd.

 Een kleine kilometer van huis, de tractor 'en panne' en absoluut geen zien om te graven. Na wat duw- en trekwerk, een poging met dood hout en enige hefboompogingen teruggelopen en de Peugeot genomen. Absoluut geen 4x4 en heel snel de neiging om vooraangedreven te slippen maar voorzichtig en op meerdere plekken met passen en meten tot bij (!) de modder gereden. En? Ja, d'ruit. Terug met de auto. Gelukkig zonder gedoe èn Feierabend!! Dat had ik direct moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten