vrijdag 20 september 2013

Magie

 Vandaag de stad onveilig gemaakt. Geen zin in verstandig ruimwerk en eigenlijk ook geen speciale reden om de stad in te gaan. Een internetcafé was leuk geweest, maar die dingen bestaan dus in deze contreien niet meer. De pré-historische snelheden van mijn ISDN-verbinding maken zoiets als het updaten van een smartphone lichtelijk onmogelijk. Maar bij de zoveelste poging bleek ook het vierde of vijfde alternatief ter ziele.

 Dan maar achter een Champagne aan, die ik al een tijdje zoek. Zien wat deze cavist me voor zwamverhaal op de mouw waagt te spelden.Weet inmiddels dat een hele winkel vol met prachtig uitgestalde flessen geen enkele garantie is voor enige kennis van zaken bij het verkopende deel. Je wordt bedonderd, belogen en uiteindelijk in feite bedrogen. Nu is champagne drinken geen straf, maar ik word niet graag als kleuter behandeld.

 Met het volgende proefexemplaar onder de arm ineens het idee om naar een paar messen te gaan kijken, die ik al een tijd bedenk te kopen. Zoiets wat je best wel wilt hebben, maar als je ervoor staat iedere keer weer denkt "Ach, wat moet je d'r mee. Het kan ook best zonder.". Rustig naar de winkel geslenterd, verkeert de tent sinds gisteren in de opheffingsverkoop èn, wat stukken vervelender is, er staat een rij voor de deur. De koopjesjagers mogen slechts mondjesmaat naar binnen.

 Me dat een tijdje van een afstand bekeken en besloten het er op te wagen. Uurtje in de rij gestaan en toen naar binnen. Òf ze waren al half leeg òf in anderhalve dag is d'r behoorlijk wat weggesleept. Overal lege plekken, ook op de afdeling keukenmessen. Nog slechts drie messen van het gewenste merk aanwezig. Een klein, gekromd schilmes, een gekarteld tomatenmes en een bescheiden formaat hakbijl. Èn laten dat nou precies de drie messen zijn, waarvoor ik in eerste instantie naar de winkel liep ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten