zaterdag 7 september 2013

Pompen

 Daar was ie weer .... de jaarlijkse controle. Eén van de controles. Nooit om gevraagd. Je kunt het natuurlijk overslaan en bijna had ik dat gedaan, maar me toch maar present gemeld. De routine van het consult heeft iets lachwekkends. Als je in staat bent om te beseffen, wat het allemaal vooral nièt inhoudt, is het om te bulderen van het lachen. Gelukkig ben ik inmiddels weer in staat tot een dergelijke relativiteit. Nu die laatste stap nog en gewoon 'Bye, bye' zeggen..

 Die hele medische industrie, en dat is het ècht; een industrie, is een factor waar de maatschappij heel wat minder greep op heeft dan op wat normaal met 'industrie' wordt aangeduid. Bij Apple is men blij als er weer iets leuks bedacht wordt. Van Mercedes of Co wil men nieuwe dingen en daar graag voor betalen. De gezondheidzorg moet als het ff kan morgen het onmogelijke waarmaken en dat als het ff kan tegen uitbetaling ipv dokken.

 De mens, en mn de Westerse variant is het contact met de werkelijk verloren. Deels door de verhalen die hem of haar op de mouw worden gespeld, maar vooral toch door de rare gedachtenkronkel, dat ze denken de dood een hak te kunnen zetten. Mooi niet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten