zondag 1 september 2013

Stemming

 Nu zou ik kunnen stellen, dat ik weken heb gewacht op deze stemming, maar dat het writersblock mijn mood gedwarsboomd heeft. Afgezien van die block klopt het verhaal wel een beetje. Graag had ik de afgelopen weken meer tijd gehad om te schrijven. Dat dwingt je a. niet af en b. dan kun je beter in je eentje zijn, al zegt dat ook niet alles.

 Heerlijk op het balkon van het appartement gezeten, blik richting de opgaande zon, water zover het oog reikt en er geen eilanden in de weg liggen, aangenaam temperatuurtje, beetje een bries, water en wijn onder handbereik en ..... Ja, d'r is altijd wel iets wat ontbreekt of teveel is. Belangrijker is een stemming als vandaag, waarin ik zonder problemen de boel om me heen de boel kan laten. Het gaat om rust, ritme en regelmaat, hoewel die laatste twee volgens mij zwaar overlappen. Moet ook 'reinheid' zijn die tweede 'r', maar snap waarom ik dat verdring. Rust & regelmaat, daar gaat het om. Chaos om me heen kan de boel niet verstoren. Chaos is de meest energiezuinige natuurlijke toestand, spaart een hoop gepoetst en voorkomt het nutteloos verplaatsen van onzinnige zaken naar ongewenste plekken.

 Zo'n plek en dan zonder de belemmering van een afreisdatum. Enig gezelschap kan geen kwaad zolang de grenzen van elkaars wensen worden geaccepteerd. Ochtend samen, middag apart en avond wederom samen. Ik zou het wel eens willen proberen. Misschien komende winter in Barcelona??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten