Ja, tevreden. De meesten hadden niet zoveel boodschap aan het zuurvlees, maar dat kon de pret niet drukken. Geanimeerd gezelschap, zegt men dan. Het zuurvlees had wat mij betreft ook wat zoeter gemogen. Ik denk echter dat het meer iets was van boeren onbekendheid. En verder is rundvlees hier niet zo populair als het vlees van kip en varken. De volgende keer.
Hoe gezellig het gezelschap ook was en ondanks het goede gevoel dat het gaf, zo met een hoop mensen ergens op het platteland in Transilvanië aan tafel te zitten, het koken blijft voor mij belangrijker dan het vervolgens nuttigen van de maaltijd.. En dat koken ging goed, lekker relaxt anderhalve dag in de keuken staan klooien. De voorgerechtsalade met gerookte makreel was oke. De gebakken tomatensoep was goed. Het zuurvlees iets te zuur en 6 uur stoven was gewoon veel te lang. Het bijgerecht goed. Kaas wilde vrijwel niemand. En het toetje van hangop, vanillecrême en frambozencoulis (Klinkt mooier dan saus of puree) veel bij iedereen in de smaak muv de priester en z'n vrouw. De pepernoten waren te hard om op te dienen en uit de speculaaskruiden voor dito koekjes had de peper beter weg kunnen blijven. Daarvoor at men gretig van de bonbonselectie, die door Mariana met zorg was uitgekozen.
Nodig in Roemenië geen priester uit om te eten op vrijdag. Geen vis, geen vlees, geen melkprodukten en geen kaas. Het vlees en de vis vermoedde ik al en heeft Mariana nagevraagd. De laatste twee zijn vanavond gebleken. Best bijzonder dat hij op de uitnodiging is ingegaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten