Afgelopen dagen met regelmaat in een oude FAS gedoken en er leuke artikelen in gelezen. Soms wil ik daar wel iets mee in het blog en ga opzoek naar de online-versie van het artikel. De ene keer kan ik erbij komen, de andere keer zit het achter de betaalmuur. Waarom het ene artikel wel en het andere niet, is me niet duidelijk. Het zijn allemaal oude artikelen. Kranten van september-oktober 2017, dus het kan niet het verschil recent/niet-recent zijn. Volgens mij ben ik daar al eens tegenaan gelopen.
Een paar zinnen overschrijven wil ik nog wel doen maar hele alinea's gaat me te ver. Dan maar niet die pakkende omschrijvingen van hoe iemand zich voelt, die het stervensproces van zijn partner heeft ondergaan cq doorstaan. Typisch was, dat ik bij mijn zoektocht naar het artikel wel andere artikelen van de hand van dezelfde persoon (Günter Franzen, een schrijver naar het schijnt) tegen kwam en die gingen dan over de zoektocht naar een nwe levenspartner op de drempel naar je zeventigste.
Vrouw overleden in 2009, opzoek naar een nwe partner in 2017. Een beetje dezelfde tijdspanne als in mijn geval. Vreemd genoeg krijg je dan het gevoel alsof je iets gemeenschappelijks heb. Het eerste artikel zal een soort inleiding zijn geweest voor de beschrijving van zijn zoektocht naar een nwe liefde. Een zoektocht die zich concentreert op ervaringen via datingssites op het internet. Nou, daar kan ik ook boek over vullen.
Het is jammer dat de man een erg vermoeiende schrijfstijl heeft met veel, voor mijn gevoel, vergezochte omschrijvingen en met citaten strooit alsof het wetenschappelijke voetnoten betreft. Ben dan ook in het tweede artikel over zijn zoektocht afgehaakt. Sowieso hou ik niet van in episodes opgedeelde informatie. Geen series. Niet niet in woord en ook niet in beeld. Dan wacht ik liever tot ik alles in één keer kan aanschaffen cq kijken dan wel lezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten