zaterdag 23 oktober 2021

Vlotjes

 Een dag als gisteren zou vandaag niet verkeerd zijn. Met het hout begonnen en in de tuin geëindigd. Twee activiteiten op één dag. Klinkt haast als een ongekende prestatie. Voelde me aan het eind van de dag niet eens als een uitgewrongen dweil. Nu kan ik wel gaan bedenken, dat het een kwestie van niet overdrijven is, maar van dat geloof stap ik maar af. De ene dag wil het, de andere dag wil het gewoon niet. Ook gisteren leek het even mis te gaan, maar toen was het al na twaalven, dus eigenlijk vandaag, en lag ik in mijn nest.

 Kortom een paar tankjes met de kettingzaag en dan verder in de aardbeien. Behalve onkruid verwijderen in het deel dat dit jaar al geleverd heeft, ook al die enthousiaste bloemen en groene vruchten in de planten wegknippen. Het gaat de komende dagen vriezen in de nacht en ook nu zijn de aardbeien vaak al met rotte plekken voordat ze goed en wel kleur krijgen. Laten ze die energie steken in het winterklaar maken en de voorbereiding voor het komende seizoen.

 Als we dat gehad hebben, als de sodemieter het perceel opschonen waar de tulpenbollen in de grond moeten. Ik zie dat Mariana dit jaar niet meer doen. Niet planten zou echter zonde zijn. Dan de mestpercelen en dan .... en dan ..., dan is het Kerstmis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten