zondag 10 oktober 2021

Genoeg?

 Tweede ochtend een prachtig oranje-rode lucht met de opkomst van de zon boven de heuvels. Welk rood betekent nou ook weer regen? De ochtendversie of die van de avond? Volgens het weerbericht houden we het vandaag droog. Zegt niet alles, maar dat zou dus voor de avond pleiten. Weerwijsheden. Net zo onduidelijk als het weer onvoorspelbaar is.

 Weer klaar voor een dag. Een dag zonder druiven. Ik zal ze niet missen. Belde gisteravond de man waar we de afgelopen jaren de druiven (rode) van gekocht hebben. Wat hij precies te zeggen had, ging mijn pet te boven, maar het zal zijn, dat hij weer in Médias is of zal zijn en ons verwacht. Wat mij betreft moeten we de man teleurstellen dit jaar. De druiven komen me de neus uit.

 Mariana was op het moment van bellen niet aanwezig en neigde na de mededeling duidelijk wel naar aankoop. Schijnbaar heeft ze lol aan het ontstelen, want ik ga het de komende week niet weer doen. In feite zou het niet verkeerd zijn. Mn om de nwe gist uit te proberen. De marktdruiven zijn veel zoeter dan de huisdruiven, al hangt dat natuurlijk deels van de hoeveelheid zon en andere (weers-)omstandigheden af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten