zaterdag 9 oktober 2021

Veelheid

 Ik hol achter mezelf en de feiten aan. Kom onwillekeurig in een hogere versnelling terecht. Minder verloren momenten. Tandje hoger tempo. Soms zelfs naadloze overgangen van de ene bezigheid naar de andere. Minder bezinning is oa een nadeel. Minder bezinning, minder reflectie, minder blog. Minder ergernis over wereldse zaken. Meer irritatie in de huis-, tuin- en keukensferen.
 
 Zou mooi zijn, als ik vandaag naast al het andere mn de keuken weer op orde krijg. Dat scheelt echt een slok op een borrel in het soepele verloop van een dag. Het zou nog mooier zijn als ook tijd vrij komt voor een hoop extra klussen in de keuken. Niet alleen het aanrecht, maar ook het fornuis, de binnenkant van de koelkasten, de keukenkastdeurtjes èn, wat in al die jaren nog nooit consequent is gedaan: de binnenkanten van de keukenkastjes. Er zijn er bij, waar ik mijn naam op de plank kan schrijven.

 Voordat het doen minder wordt, zijn we een hele tijd verder, mocht het ooit al zover komen. In het volgende leven graag iets met personeel en zo. Lijkt me op wat nadeeltjes in de privésfeer na toch een prettig bestaan. Kun je eindelijk doen wat je wilt en niet wat je moet. Zou het?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten