maandag 25 oktober 2021

Aanpassen

 Brrr. Het zijn maar 3 of 4 graden onder nul, maar het is wennen. Ieder jaar weer. Omschakelen. Toch al niet mijn sterkste kant. Een nwe week, by the way. De laatste van weer een mnd verder. De tijd wordt dit jaar op het bijna laatst mogelijk moment terug gezet naar wat normaal schijnt te zijn. Allemaal een kwestie van afspraken. Als je het goed wilt doen, zou je een permanent met de zon mee verschuivende klok moeten hebben.

 Ik word nu later wakker, omdat het donker is om 07:00 uur. Dat was het een paar wkn geleden niet en stond ik gewoon eerder naast het bed. Nu Europa toch naar een QR-code gestuurde controle maatschappij over schijnt te gaan, moet een centraal gestuurd variabele tijd geen probleem zijn. Ieder nacht tussen 2 en 3 wordt de tijd aan de stand van de zon aangepast. Het is dan geen zeven uur 's ochtends, maar een uur na zonsopkomst of zoiets.
 
 Smartfones, die iedereen verplicht moet hebben, worden net als nu bij de zomer- en wintertijd automatisch gewijzigd en de rest van de 'handige', zg slimme apparaten in huis volgen, van deurbel tot koffiezetapparaat. Lijkt me een klusje van niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten