vrijdag 8 oktober 2021

Staartje

 Tegen de klippen op gewerkt maar het gisteren niet gered. Iets van 50 à 60 kilo gedaan en nog anderhalve zak te gaan. Hoelang zijn we vorig jaar met 150 kilo bezig geweest? Als het nou droog blijft vandaag, en daar ziet het naar uit, dan valt de schade mee en kan de boel vandaag afgemaakt worden. Gaat erom hangen of we voldoende druiven hebben voor 2x 25 liter. Meer ga ik niet doen dit jaar. Behalve dat ik niet zou weten waar ik de tijd vandaan moet halen, eerst maar eens zien, dat we deze hoeveelheid acceptabel droog weten te vergisten.

 Een speciale gist gekocht, die tot 17% belooft te kunnen gaan, mochten voldoende suikers aanwezig zijn in de most. Dat zal niet het geval zijn. Belangrijk is dat alle suiker wordt vergist en geen restsuiker achterblijft. Het alcoholpercentage zal dan hooguit 13% zijn. En dat is zat. Maar dat is werk voor morgen, nadat de gekeneusde druiven iets van 24 uur op de schil hebben gestaan voor de kleur.

 Wat voor de rest allemaal weer een dag opschuift en langer moet wachten, voordat het gedaan wordt, zal ik het maar niet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten