dinsdag 12 oktober 2021

Twijfelachtigheden

 De toekomstige wijn zit in de fles(sen). Nu hopen dat het gedoe van gisteren niet leidt tot een mislukte produktie. Persen wilde niet echt lekker lukken. Suikergehalte van de druiven te laag. Hoeveelheid most krap an voldoende. 'Vergeten' sulfiet toe te voegen. Geen gunstig gesternte voor de oogst van 2021. Maar rosé is het in elk geval.

 Daar ben je dan een hele dag mee bezig, schoonmaken meegerekend. Op de een of andere manier loopt het tegenwoordig allemaal net niet zoals het zou moeten of tenminste kunnen. Het tempo is het al niet en dan gaat er met regelmaat iets niet zoals het zou moeten. Nu leken de gekneusde druiven bijv. ingesmeerd met groene zeep en floepten langs de afsluiting van de pers omhoog als de druk werd opgevoerd. Druk dus weg en ....... (toen [09:20] viel de stroom uit en moest ik weg voordat de stroom het uren later weer deed) ..... niet de gewenste sapproduktie. Alles ging kortom veel te langzaam met alle risico van oxidatie vandien.

 Vervolgens weer een paar liter aftappen uit de flessen om de suiker in op te lossen voor het noodzakelijke alcoholpercentage. Noodzakelijk ivm conservering, houdbaarheid dus. Verwarmen, afkoelen, terug toevoegen. Ik heb zo mijn twijfels over het eindresultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten