donderdag 7 oktober 2021

Stress...

 Als dat 'iets', dat als een mes in mijn rechter slaap zit te klooien, d'r mee zou kappen, zou het leven een stuk aangenamer zijn. Of de pijnstillers werkelijk hun werk zouden doen, zou ook al een stuk schelen. Vandaag nog en dan mag morgen de huisarts zijn licht er over laten schijnen. Ik kom veel te veel bij die man de laatste tijd.

 Vandaag moeten de druiven ontsteelt èn door de kneuzer. Dat moet gewoon. Als je met de verwerking begint moet je door ook. Niet een hoop werk doen en het spul vervolgens moeten weggooien. Zoals met de witte kool. Zag er prachtig uit toen ik 'm uit de grond trok. Nu 2 of 3 dagen later ziet de kool er uit als een half leeg gelopen ballon. Waar heb ik dat nu weer aan te danken? Dat wordt geen zuurkool dus, maar ook geen 'mndn kunnen bewaren'.

 Bij de druiven moet de ordinaire verschimmeling worden voorkomen, als ze eenmaal van hun steeltje zijn gehaald. Van de vijf zakken cq 19,5 12-liter emmers is gisteren oa vanwege het plukken maar anderhalve zak (5-6 emmers) gedaan. De rest is voor vandaag. Morgen mogelijk regen en dan zit je niet lekker te werken op de treden van de trap naar de voordeur. Maar er moet meer vandaag ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten