zaterdag 30 oktober 2021

Idioterie

 Amerikaans gekkenwerk. Verdien je in landen als Honduras, Costa Rica en Guatemala gemiddeld 400, 700 en 500 euro per mnd, ALS je een baan hebt èn je fatsoenlijk uitbetaald wordt. Toch blijven er veel mensen over die die banen niet hebben of gewoon een poging wagen en door Mexico naar de VS trekken. Dat is illegaal en zal lang en breed bekend zijn. Trump zette de nodige migranten in detentiekampen. Dat mag/mocht niet met kinderen samen. Die werden dan van ouders of andere familieleden gescheiden en apart behandeld. Ik weet daar verder het fijne niet van.

 Amerikaanse advocaten roken geld en gingen procederen tegen de staat. Ik kan me niet voorstellen, dat een migrant zelf op dat idee komt. Nu schijnt er een voorstel te liggen om de betrokken schadeloos te stellen voor 'onherstelbaar' opgelopen trauma's ....: 450.000 dollar pp!! Je krijgt het niet bedacht. In het geval van twee ouders en een kind worden die mensen zonder slag of stoot miljonair. Het advocatenkantoor als zal daar een stevig percentage van afromen. Maar stel die aasgieren pikken 50% in dan blijft nog zoiets als 80 (!) jaar het huidige in het land vigerende jaarsalaris over.

 Willens en wetens de wet overtreden en daar nog voor beloond worden ook. Dat is bijna nog belachelijker dan al die miljoenen en steeds vaker miljarden die een Amerikaans slachtoffer van het een of ander tegenwoordig krijgt toegewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten