donderdag 14 oktober 2021

Pharma

 Het is een hemelvaart voordat die pijnstillers doen wat ze pretenderen. En dat 'stillen' is erg betrekkelijk. Het is meer dempen en dat in meer maar vooral toch mindere mate. Moeilijk ook in te schatten wanneer je er goed aan doet om de volgende portie chemicaliën naar binnen te werken. Dat maakt dat de overgangen aardig wat tijd in beslag kunnen nemen. Tijd waarin je uit den treure kunt genieten, maar niet heus, van hoe belemmerend het werkt als een van je samenstellende delen niet naar behoren functioneert. En, subjectief gezien, kun je beter een arm of een been hebben dat dwars ligt, dan je hoofd. Een ledemaat hou je indien nodig gewoon gedeisd. Het hoofd lijkt wel wat op je rug. Het volgt al je bewegingen en dus gelegenheid genoeg om je lastig te vallen of wat je zou willen gewoon onmogelijk te maken.

 Ik mag hopen, dat dit niet een volgende iets is, waar je mee moet leren leven. Graag een duidelijke oorzaak èn eentje die verholpen kan worden en niet alleen gecamoufleerd. Dat laatste is natuurlijk wat de pharmaceuten het liefste hebben. Daar verdienen ze het meeste aan. Of aan de zg. protocollen die je zonder controle een levenslange chemie terreur opleggen, waar niemand zich de vingers aan wil branden door die onder verantwoording af te bouwen afhankelijk van de mate, waarin je betroffen bent (geweest).

 Hetzelfde zie je nu bij de covid-vaccins. Herstellen van een besmetting is tig malen effectiever in de bescherming tegen een herinfectie dan die in sneltreinvaart geproduceerde vaccins. De wereld hangt nu naar alle waarschijnlijkheid vast aan 6 maandelijkse vaccinatie ipv dat middelen ontwikkeld worden, die in het geval van besmetting de ernst van het verloop weten te dempen en je zo op een natuurlijkere weg langer, misschien zelfs voor jaren bescherming bieden ipv die commercieel interessante 6 mndn middeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten