vrijdag 8 oktober 2021

Eindeloos ...

 De laatste loodjes van de te ontstelen druiven liggen met succes dwars. De laatste resten uit de zakken. Geen trosjes meer vnl los spul, maar vaak wel met steeltje. Verder alle rotzooi die je je maar kunt bedenken. Gedroogde druiven, groene achterblijvers, min en vooral meer rotte druiven, onherkenbaar geplette druiven, aangevreten druiven (wespen), noem het maar op. In feite zou je het zooitje ongezien moeten wegkieperen. Dat stuit me tegen de borst.

 Hoeveel zal het nog zijn geweest? 8 kilo? Inmiddels al 2x 1,3 kg goede druiven er tussenuit gevist. Morgen met een wakker hoofd een blik op de rest van het restant gooien. Nog eens zo'n 1,5 kg zou mooi zijn. Dan hebben we tweemaal ruim 48 kg druiven. Meer dan ik had verwacht. Vorig jaar - ik heb het nagekeken- was het iets van 1/3 van wat we nu hebben. Nu was vorig jaar een slecht jaar en is dit jaar een erg goed jaar, maar een knap verschil. Denk dat ik genoeg heb, ruim ws om twee 25l flessen met most te vullen.

 Morgen eerst het kneuzen. Ja, het schiet niet op en schuift maar door. Zondag het persen, de boel op gang brengen en zes weken rust op dit terrein. Dan komt de tuin weer in zicht maar ook het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten