zondag 31 oktober 2021

Contraproductief?

 Roemeense onwil? Denken ze dat echt te breken door enkel de apotheek en buiten shoppingcentra liggende supermarkten toegankelijk te laten voor ongevaccineerden?? Het gaat al tijden nauwelijks meer om bescherming als argument voor vaccineren. Het gaat om het voorkomen van het verlies van je vrijheid. Een argument dat in grote steden misschien effect heeft. Op het platteland, waar in Roemenië nog steeds de meeste mensen wonen, maakt dat weinig indruk. Ik denk, dat het bezoeken van de zg niet-essentiële winkels daar geen dagelijkse behoefte is. En een verplichte vaccinatie om er binnen te mogen gaat niet ineens alle angst en onduidelijkheid wegnemen.

 Men heeft hun 'La doi pasi', magazin mixt of mini market voor hun dagelijkse behoefte. Winkeltjes die bovendien vaak de lokale bar vervangen met of zonder terrasmeubilair voor de deur. Die ene keer in de maand of minder, dat ze 'de stad' bezoeken, kan makkelijk een keer of wat overgeslagen worden.
 
 Het is mijnsinziens sowieso een maatregel die zich naar verloop van tijd in z'n start bijt. Niet alleen in Roemenië. Nu heb je voldoende schapen, die er maar wat blij mee zijn, maar hoe gaat dat bij de derde en nog volgende injecties??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten