zaterdag 9 oktober 2021

Tussenstop

 Eindelijk! De druiven zijn gekneusd. Drie kwartier werk. Het schoonmaken van het spul kost bijna meer tijd. Maar die aanloop. Gut, gut, wat trok die aanloop zich deze keer. Nu in de gaten houden hoe snel het vocht rood kleurt. Dat gebeurde bij de druiven van de markt al bij het kneuzen. Wat we nu hebben zijn geen speciale wijndruiven. Geen Merlot noch Feteasca Neagra.
 
 Afwachten wat 24 uur doet. In het slechtste geval krijgen we witte wijn. Wat me onwaarschijnlijk lijkt. Rosé kan een hoop kanten op. Van bijna wit tot in feite rood. Indien nodig blijft het spul langer dan 24 op de schil staan. Praktisch gezien zal het toch al eerder ruim 36 uur dan 24 worden. Persen neemt meer tijd in beslag dan 45 minuten en dus niet zo slim om daarmee aan het eind van de middag aan de slag te gaan.

 Natuurlijk is er meer gebeurd oa in de keuken, maar niet alleen. En helaas wil het met het hoofd niet de goede kant op gaan. Blijkbaar is een paar weken hoofdpijn hebben niks om meer te doen dan pijnstillers voorschrijven. Pijnstillers waarvan ik duidelijk heb gemaakt, dat ze nauwelijks effect hebben. Rare wereld, die medicijnmannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten