zondag 12 november 2017

Snoepjes

 Het doortrapte van een spel als Candy Crush, oorspronkelijk volgens mij bedoelt voor de mobiele telefoon, het kent een eindeloze berg levels en na een kalme start, je moet tenslotte een beetje doorkrijgen hoe het werkt, wordt het allengs moeilijker om de het doel van het level te realiseren. Bij mij zal ongetwijfeld meespelen, dat ik soms nog steeds niet weet waarom welke zet nou slimmer is dan een alternatief en wat beter is, zelf te kiezen of de voorstellen van het programma (heet App tegenwoordig) over te nemen.

 Een paar keer stug de voorstellen gevolg, maar dat is in elk geval geen winstgarantie. Al spelende bouw je tijdelijk allerlei extra 'krachten' op voor de steentjes, die het mozaïk vormen wat je weg moet spelen. Daarnaast krijg je ook dingen in voorraad, die je naar keuze bij het begin van een nieuw level kunt inzetten of opgeslagen worden in een spaarvarken.

 De puntentelling zal ik maar laten voor wat het is, want daar snap ik de ballen van voor het moment. Weet ook niet of hoogste scores (tov van wie??) iets opleveren. Omdat je niet elk niveau foutloos weet te passeren, verspeel je extra's en levens. Met mijn spaarvarken vol goudstaven, het zou werkelijk zijn, dacht ik het spel een leuk boost te kunnen geven en de verspeelde levens en extra's weer aan te schaffen. Maar nu komt het .... om dat varken van zijn goudstaven te ontdoen moet ik betalen. Geen schokkend bedrag (27 Lei en wat bani) maar daar moet je dus een account voor aanmaken, creditcardgegevens doorgeven etc. En dat om ergens bij te komen, wat je al spelende zelf verdiend hebt. Amehoela!!

 Natuurlijk kun je goudstaven, levens, choco-discoballen, bubbelballen en visjes (meer heb ik nog niet gezien) ook gewoon direct kopen tot 1000 goudstaven toe.... iets van ruim 400 Lei, als ik het me goed herinner. Nu is dat zeker niet het eerste spel, dat zo geld verdient, maar aan mij is deze aanpak niet besteed. Betekent, dat ik na het verbruik van 5 levens (en nauwelijks extra's) weer een x-aantal minuten of uren moet wachten voordat ze 'gratis' zijn aangevuld. Ik wacht gewoon tot morgen. Is alleen maar mooi, scheelt een te druk netvlies als je slapen wilt.

2 opmerkingen:

  1. Mijn spaarvarken zit vol met zogezegd 100 gratis goudstaven
    Hoe kan ik dit gratis openen.?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie, dat je hard opstoomt, maar gratis ...

    BeantwoordenVerwijderen