De ham lekt. Lijkt me niet de bedoeling voor een ham die moet drogen. Daar gaat iets niet goed in de kern. Dat kan er ook nog wel bij. Gooi maar op de grote hoop. Ik had het etiketje nog niet op dit jaar geplakt. Wat niet betekent, dat het niet al een tijd van toepassing is.
Ik zag het net voordat ik de tuin in wilde gaan. Even de neiging om de boel gelijk aan stukken te snijden om te zien wat verloren en wat nog bruikbaar is. Maar een paar uur zal daar weinig aan veranderen. De tuin luistert momenteel nauwer met het nog steeds kwakkelende weer. De achterstand van het natte voorjaar is nog steeds niet ingehaald.
Het werkt niet relaxt met die ham in mijn achterhoofd. Er is steeds weer die neiging om alsnog naar binnen te gaan en te gaan snijden. Ik was gewaarschuwd en heb het risico niet onderschat. Vrg is alleen, waar is het misgegaan? Ik gok op het pekelen in combinatie met iets te hoge temperaturen door de late slacht. Maar met de nadruk op het pekelen. Het zout is niet vergenoeg naar binnen gedrongen. Hopelijk valt de schade mee en dan de volgende keer de boel beter/anders aanpakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten