Lang tegenaan gehikt maar nu toch maar door de plee gespoeld. De laatste 25 ltr uit 2019, die eind vorig jaar gebotteld zijn. Was snel duidelijk, dat de partij geoxideerd was. Nog gebruikt voor de glühwein, daar viel de oxidatiesmaak weg tegen al de kruiden, die in de wijn worden gedaan. Maar om de partij voor de eerst komend 5 Kersts apart te leggen, gaat me te ver.
Hier zou het door menigeen ws gewoon gedronken worden alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Aan mij is het niet besteed. Niet de smaak èn niet de mislukking in het produktie- en/of bottelingsproces. Kun je de flessen wel in de weg laten staan. Maar waarom zou je. 26 Stuks waren het nog van de originele 33-34, die uit een 25 ltr fles komen. Opgeruimd is plaats gemaakt.
Misschien bij jaargang 2021 concentreren op het proces. Te zoete wijn, oxidatie, hevelprocedure en aantal, etc. Ik heb het volgens mij al eens geconstateerd, maar hoe natuurlijk en spontaan het ook schijnt te gaan, het levert niet automatisch het produkt op, wat je uit het winkelschap kent.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten