zaterdag 31 augustus 2013

Stand

 Het verbaast me niks. Het enthousiasme van gisteravond gaf al enig vermoeden. Nou, dat is bevestigd. En wat is er heerlijker dan bevestiging, als je tenminste de vrouwelijke helft van de wereldbevolking mag geloven. Lijkt me een slecht idee, dat geloven, maar dat doet geen afbreuk aan het feit, dat vrouwen meer dan 90% van hun tijd alleen maar bezig zijn met het zoeken van bevestiging. Het kan positief, het kan negatief, het kan stimulerend en natuurlijk zwaar vernietigend, maar altijd weer die bevestiging.

 Ik ben er vandaag niet koud of warm van geworden. Heb de winterwortels niet in de diepvries gestopt, de moestuin niet losgewerkt, het gras het gras gelaten en heb behalve boodschappen gedaan ook uitgebreid op het terras van Le Sporting gezeten. Ja, Fransen en creatieve kroegnamen gaat niet goed samen. Hier in de directe omgeving met Le Maryland, Le Sporting, Le Cheval blanc, Les Deux Lacs en Le Moulin de la Gorce is enkel het barretje in Ladignac, dat eruit springt: L'Acrobar. Een doordenkertje wat enige kennis van het verleden van de barkeeper vereist. Het is de ouwe dag voorziening (is dat één woord?) van een voormalig circusartist. Kan nog steeds niet tegen De Zaak op, maar dat heeft met subjectiviteiten te maken.

 Ondertussen pruttelt de aanstaande pastasaus op het vuur. Volledig samengesteld uit tuinverse ingrediënten kan het resultaat, dankzij de overspannen hoge verwachtingen natuurlijk enkel tegenvallen. Doe daar nog een paar diepgevroren Roemeense verse worsten bij, een uiensoep uit eigen keuken en de lezer(es) zal begrijpen, dat het kwijl via mijn mondhoeken naar beneden druipt. Om kortsluiting te voorkomen, zie ik mij genoodzaakt het toetsenbord enige rust te gunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten