donderdag 8 augustus 2013

Ach-gossie

 Zittend bij de Chinees ....

 Twee mensen, een stel, eind twintig misschien begin dertig, in een restaurant en elkaar nauwelijks iets te vertellen te hebben. Hij speelt met de stokjes en zij krabt aan de voet van haar wijnglas gevuld met water. Zij is onmiskenbaar zwanger, kijkt ongeïnteresseerd en reageert nauwelijks, als hij iets zegt.

Na de zoveelste lange stilte fladderen een paar woorden over de tafel en direct krijgt de inrichting weer hun ongedeelde maar wel aparte aandacht. De een doet het plafond en de ander veinst aandacht voor de muurdecoratie. De handen leiden hun eigen leven en doen alles behalve de ander raken.

Gelukkig komt daar het eten en stort men zich daarop. Toch oogt de sfeer niet vijandig. Soms passeert zelfs een glimlach, maar die vergalopeerd zich steeds weer in het volledige gebrek aan interesse in elkaar. Wordt erg leuk straks thuis. Hoop voor ze dat ze een XXL-kingsize slaapplek hebben of al wijselijk voor aparte slaapkamers hebben gekozen. Zolang dat kind d'r nog niet is, heb je tenslotte nog wat ruimte ...

1 opmerking:

  1. Dat soort stelletjes zie ik ook zo nu en dan. 'Gezellig' uit eten samen.... *kuch*..... Als ze elkaar op die leeftijd al niks meer te vertellen hebben..... Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen