zaterdag 24 augustus 2013

Staartje

 Achteraf is me nog steeds niet duidelijk waar de fout is ingeslopen. Dat de vakantie langer duurt dan je in je hoofd had, is natuurlijk het probleem niet. Dat in de verlenging geen plek is geregeld om te verblijven, maakt het al wat minder. Het stelt echter ook de vraag of die vertraging nou een fout is geweest bij de vluchtreservering of dat de datum van de retourvlucht een bewuste keuze is geweest en de fout in de ontbrekende hotelreservering zat?

 De terugreis zou krapjes zijn, dat had me bij het boeken van de vluchtdata laten aarzelen, dat herinner ik me. Dus misschien is het wel gewoon een wijs besluit geweest dat over de hotelboeking is gestruikeld. Hoe het ook zij, die afwijking tussen de gedachte vertrekdatum en het feitelijke vertrek viel me pas een dag voor het gedachte vertrek op. Dat is het stomste van alles. Kijk je, weet ik hoe vaak, naar die papieren en dat datumdubbeltje weigert te vallen.

 Nu was dat hotel zo geboekt en de terugreis na wat heen en weer gedoe in elk geval een stuk relaxter. Als bonus was er door de extra dag ook nog tijd om een item van de werelderfgoedlijst te bewonderen. Of het aan de twee gigantische cruise-schepen lag, die er afgemeerd waren of dat het gewoon altijd zo stervensdruk is, het ging in elk geval zo ongeveer als bij de Notre Dame in Parijs of de Sixstijnse Kapel in Rome in een bijna aaneengesloten rij door de smalle straatjes langs souvenierswinkeltjes en restaurants. Snel maar ff links- en rechtsom geslagen en aan het water een drankje genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten