Je hebt goeie smoezen en goeie smoezen.
Vandaag met een dag vertraging me een feestlunch gegund en in een niet bepaald lullig restaurant als smaakmaker een glas champagne besteld. Komt er een glas, weliswaar een champagneglas wijn op tafel, dat zich in niets herkenbaar onderscheid van een normaal glas witte wijn. Meestal ben ik zo alert om te vragen of ze uit een pas geopende fles schenken. Helaas vergeten, dacht het hier niet nodig te hebben. Glas retour, ober uit balance en ff later komt een ander (of hetzelfde) glas terug met hetzelfde manco, maar dit keer met een verhaal. De champagne kwam uit een pasgeopende fles, maar de bubbles waren zo 'fine', dat je ze nauwelijks zag ..... Nou, laat dat 'nauwelijks' maar gerust weg! Lulkoek van een plank die ver buiten je bereik hangt. Eén van de belangrijkste eigenschappen waaraan een goeie of betere champagne wordt gemeten is de tijdsduur, waarin het glas bubbels produceert. Dat wordt een beetje moeilijk, als die dingen niet zichtbaar zijn.... toch? Lijkt mij, niet dan?
En dan 12 euro voor een glaasje. Een beetje als de nieuwe kleren van de keizer. Geen zin in verdere discussie het glas na een slok, die wel een beetje prikkelde, laten staan en de rest van de maaltijd genoten, waar -als altijd- weinig op aan te merken viel. Toch dom, of de champagne of het verhaal, maakt niet uit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten