zaterdag 25 april 2015

Voorvreugd

 Prachtige dag. In het zonnetje op het terras van het hotel, waar we straks in het middelpunt zullen staan van wat we nu om ons heen in andermans versie zien gebeuren. De band doet z'n laatste tests, een tweetal met bloemen versierde champagneglazen worden gebracht, lege bloemendozen verdwijnen in een busje, de leden van de band verwisselen hun 'Metal'- outfit voor effen zwart-witte netheid, de eerste gasten komen aan, het bruidspaar verschijnt ten tonele, de fotograaf dwingt tot verkeerde plaatjes en dan trekt de meute de feestzaal binnen, waar lange, met smaak gedekte en gedecoreerde tafels klaar staan om aan plaats te nemen voor het eet-en dansfestijn, dat de komende twaalf uur zijn beslag gaat krijgen.

 Het duurt nog (ruim) vier weken maar begint desondanks prompt te leven. Ineens krijgen ideeën werkelijkheidswaarde. Je ziet jezelf lopen en vraagt je enerzijds af of dat wel een goed idee is en krijgt anderzijds zin om te feesten. Natuurlijk zal alles anders zijn. Andere en vooral meer bloemen, paarden ipv auto's, geen zwangere bruid, echte champagne, etc. Maar het principe is hetzelfde.

 De maaltijd, die we ondertussen genoten, gaf vertrouwen in de capaciteiten van de keuken voor ons eigen feest. Na de koffie verder gegaan met wat op dit moment belangrijker is: de afwerking van wat ooit de woonplek moet worden. Electra, lampen, etc. De muziek komt straks weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten