maandag 20 april 2015

Schenkwerk

 Zo zonder hijgend vertrekmoment in mijn nek werkt het stukken prettiger. Mn als weer een keer het grootste deel van de dag verloren gaat aan wachten en niet kunnen doen, wat je wilde. Een combinatie van elkaar dwars zittende werkzaamheden, gebrek aan materiaal (helaas mijn eigen fout) en het niet nakomen van afspraken. Het lijkt Frankrijk wel!

 Ook aan de werklui is mijn definitieve aanwezigheid te merken. Meer pogingen tot een gesprek. Concrete vragen over het werk en naar sigaretten. Hier wordt nog ouderwets gerookt. Zonder sigaret lijkt niks te kunnen. Soort van HB, alleen moeten ze het werk dan toch zelf doen.

 Vanmiddag van een dip in de werkzaamheden gebruik gemaakt om beddengoed, handdoeken en gordijnen van de hand te doen. Deels bijpassend bij reeds uitgedeelde dekbedden, deels nieuw. Een van de werkers, die nog niks gehad had, vroeg zelfs om spul, terwijl een ander overduidelijk overal buiten blijft. Ff doorzetten en de dorpse dozen komen uiteindelijk op nuttige plekken terecht. Een fractie trouwens vergeleken met wat in de keuken is verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten