woensdag 15 april 2015

Tegelig

 Belangrijke dag of stap in de renovatie van de nieuwe woonplek. Na de keuken komt nou de tweede kamer toe aan z'n definitief afronding. De entree of eetkamer is opnieuw en nu met de gewenste gladheid gestuct en heeft kleur gekregen. Weinig schokkends. Iets lichtgeels. Een belangrijkere rol in de beeldbepaling van de ruimte was maanden geleden al gereserveerd voor de vloer. Ongeglazuurde cementtegels die in een patroon gelegd gaan worden. Leek me stukken leuker dan weer een x-aantal m2 parket.

 Spannend in meerdere betekenissen. Natuurlijk vooral om te zien of dat wat je in je hoofd hebt ook in werkelijkheid hetzelfde enthousiasme weet te veroorzaken, maar ook omdat het niet het normale rouw-douw werk is, dat de werklui gewend zijn en het dus de vraag is of het leggen zonder problemen gaat lukken.

 Na een halve dag discussie, passen, meten en lijnen trekken werd in de loop van de middag bijna de halve vloer gelegd. Na maanden wachten krijg je in een paar tegels tijd een concreet beeld van het eindresultaat. Prachtig. Zowel het werken als het resultaat. Bijna te zonde om te belopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten