woensdag 22 april 2015

Pech!

 Ook voortvarend dagen worden afgestraft. Geregeld wat geregeld moest worden. Een hoop bereidwilligheid aangetroffen en vol goede moed aan het eind van de middag huiswaarts. (Die term ligt nog niet lekker in de mond.) Nauwelijks de stad uit, en dat gaat hier zoals bij vele plaatsen stevig bergop in een hoop slingers, en vol op de rem. Een tiental auto's verder naar voren is in de berm en een eind bergaf het geraamte te zien van wat ooit een auto was. Ongeluk .....

 Blijkbaar ook vanalles mis op de weg zelf, want beweging komt er niet en dat gaat bijna driekwartier duren. Meerdere brandweerauto's staan kriskras op de weg geparkeerd. Een tigtal agenten lopen van links naar rechts, gebaren naar elkaar en de automobilisten. Ook het verkeer van boven naar beneden staat inmiddels stil. Auto's beginnen te keren en proberen via onverharde mogelijkheden het wachten te voorkomen. Een weinig aantrekkelijk alternatief al gaan ook sommigen gewoon dwars door het veld opzoek naar een plek, waar ze de greppel weer kunnen passeren, die hier bijna langs alle wegen is gegraven.

 Een korte inventarisatie leert dan iedere alternatief over normale wegen gauw een uur extra kost. Dus maar wachten op het ruimen van de puinhoop, veroorzaakt door die mafkees, die ongetwijfeld bij een halsbrekend inhaalmanoeuvre van de weg is geschoten. Het tweede ongeluk in drie weken tijd. Valt eigenlijk best mee, als je ziet hoe onverantwoord er vaak ingehaald, gesneden en botweg de berm in gedrukt wordt. Mag hopen dat de verwondingen meevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten