dinsdag 7 april 2015

Lego

 Puzzelen is leuk. Puzzelen zonder handleiding is het leukste. Nog leuker kan het alleen worden, als je zelfs geen idee van de bedoeling hebt. Dat komt helaas slecht zelden voor. Je kunt je er, ook in de net niet optimale situatie, jaren mee amuseren in de hoop ooit voor elkaar te krijgen, wat de bedoeling is. Het realiseren van het gewenste resultaat is natuurlijk niet onbelangrijk, maar heeft verder geen enkele functie dan de realisatie van het resultaat op zich.

 Pas je hetzelfde toe op iets dat uiteindelijk een gebruiksfunctie behoort te krijgen, wordt het verhaal een tikkeltje anders. Dan moet het niet alleen af, maar ook graag niet pas over veertien dagen. Dwars tegen alle ingesleten gewoontes dan toch maar met de handleiding beginnen en dan blijkt het lezen van wat verhelderend zou moeten werken erger dan een puzzel.

 Geslagen vijf uur bezig geweest met de montage van twee keukenkranen. Geen lullig merk, geen Chinese herkomst of onleesbare handleiding, heldere tekeningen maar uiteindelijk is het toch het belangrijkst om bij tekening 1 ipv nummer laatst te beginnen. Vooral aan te raden als de kraan meerdere alternatieven kent en daar natuurlijk slecht ééntje van geleverd is. Maar het werkt. Tenminste als straks het water is aangesloten. Daar ging het om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten