woensdag 22 april 2015

Uitdaging

 Alweer dagen bezig om iets te krijgen, dat door een leverancier van spullen uitdrukkelijk aanbevolen wordt om te gebruiken. Het rare fenomeen, dat je van een en dezelfde firma iets in het ene land wel kunt krijgen en het voor verkopers in een ander land gewoon niet bestaat? Een beetje het probleem, als je begint met het importeren van spullen. In dit geval de mozaïktegels voor in de eet- resp. entree-kamer. Ongeglazuurde tegels en als zodanig gevoelig voor verkleuring afhankelijk van wat je gebruikt om de voegen te vullen.

 Ik zou niet op het idee zijn gekomen, maar het wordt zo uitdrukkelijk benoemd in de gebruiksaanwijzing voor het leggen, dat hier geen rekening mee houden gewoon het solliciteren naar problemen is. Het moet iets zijn waar geen kleurstof in zit en geschikt is voor poreuze natuursteen zoals marmer. Ga je zoeken, wat dat zou moeten zijn, heb je het snel gevonden: Ceresit ce42

. Nu blijkt het geen probleem om het spul idvv tegellijm te vinden. Als voegsel zit het hier echter niet in het aanbod. En dan ben je een beetje uitgeluld. Alternatieven zijn ook niemand bekend en itt jaren geleden, toen je de voegen achteraf van een kleurtje kon voorzien, is alle voegsel tegenwoordig of in elk geval hier van een kleurstof voorzien. Maakt niet uit of het nou grijs, fluoriserend rose of groen met goudglittertjes is. Alles behalve naturel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten