vrijdag 24 april 2015

Markt

 Leuke markt. Weet al ruim twee jaar van het bestaan, maar was er nog niet geweest. Kleiner (natuurlijk) dan de permanente markt in Sibiu en één maal per week, maar gezellig druk en met een aardige mix van privé- en meer commerciële aanbieders. Groentes, fruit en voor de tijd van het jaar natuurlijk zaden, zaaigoed mn aardappelen, planten en bomen. Maar ook dubbele beglazing, bezems, kaas, eieren, honing, kruiden, droge bonen, bankstellen èn grafstenen. Alles ..... dus.

 Goed voor een deel van de groentes op het weekmenu en natuurlijk om mensen te leren kennen, voorlopig voornamelijk de gezichten, maar toch. Slowfood, lokale producenten, bla bla.

 Rondom de markt een hoop extra drukte. Volgens mij wordt de markt opnieuw ingericht met permanente tafels voorzien van zware betonnen bladen en een aantal houten huisjes, die het geheel het aanschijn van een Kerstmarkt geven. We gaan zien wat het gaat worden de komende weken. Vandaag vertrokken met lege handen. Nog steeds geen werkende koeling noch een, voor koken toegankelijke keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten