donderdag 23 april 2015

Veranderen

 Momenten lijken hier meer en meer gebeurtenissen, die grenzen markeren of passeren dan iets dat gewoon gebeurt. Nu is het onderscheid tussen de items 'Momenten' en 'Grenzen' toch al een aardig grijze bezigheid, maar de boel helt momenteel (om in de kaders te blijven) duidelijk over in het voordeel van 'Grenzen'. Bijna alles markeert een verschil tussen wat was en wat is. Geeft een idee van wat mogelijk komen gaat of net niet meer komen gaat. Maar op welke manier ook, een hoop gaat veranderen of is al gewijzigd. Voordat uit het nieuwe patroon een dagelijks ritme is ontstaan, zullen we menig week of zelfs maand verder zijn.

 Ik zit geeneens op de plek, waar ik zou willen en ergens de komende maanden eindelijk terecht zal kunnen. Veel veranderingen zijn dus, hoe ingrijpend ook, slechts tijdelijk en gaan dus straks weer veranderen. Kortom een dynamisch bestaan. Heerlijk toch?

 Het gaat om simpele zaken als ontbijten, beperkte douchemogelijkheden, hygiëne, het aanbod in de supermarkt, de kwaliteit van het klusmateriaal, openingstijden, waar welke winkels te vinden zijn, de bar (er zijn er wel drie in dit nest), de biersoorten, het zoutgebruik, etc. En dan heb ik het nog niet over verzekeringen, invoeren van auto's, de gezondheidszorg, inschrijven in de Roemenië, etc, want daar ben ik nog niet aan toegekomen. Voorlopig geen verveling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten